Nieuw muzikaal parcours in Saintes

Abbaye aux Dames, Saintes - © Région ALPC / Claire PIMENTA DE MIRANDA

De stad Saintes ligt aan de oevers van de rivier Charente, op enkele tientallen kilometers van de Atlantische oceaan. Het prachtige amfitheater getuigt van  de langdurige bezetting door de Romeinen. Naast  de vele andere monumenten is de middeleeuwse abdij l’Abbaye aux Dames een van de bekendste. Het jaarlijkse festival dat hier wordt georganiseerd maakt Saintes tot la cité musicale.

Om die titel eer aan te doen wordt in 2016 begonnen met de opzet van een geheel nieuw muzikaal  parcours, ludiek en high-tech tegelijk, rondom de abdij Abbaye aux Dames.

Het parcours is gebaseerd op 5 modules die zich zowel binnen de muren van de abdij als daarbuiten afspelen. Vijf verschillende thema’s laten de bezoeker genieten van de combinatie muziek en erfgoed:  l’immersion, la communion, la détente, l’amusement en le savoir*.  Een technische innovatie laat u in 13 etappes genieten van de sonoriteit met een verhoogde realiteit binnen de abdij. U komt alles te weten over de geschiedenis van de abdij en de muziek. Binaural beats geven een extra dimensie aan het schip van het kerkgebouw, en geven de bezoeker de illusie midden in het orkest te staan.  Een themareis in de vorm van een cabinet de curiosités dompelt de bezoeker onder in een ludieke en innovatieve muzikale wereld. Deze ontspannende attractie is te beleven vanaf de zomer in 2017. En volgend jaar en in 2018 wordt het circuit afgerond met de installaties in de tuin van de abdij, maar daarover te zijner tijd meer!

http://www.abbayeauxdames.org/

* -  Onderdompeling, communie, ontspanning, amusement en kennis

Online Boeken

Organiseer je verblijf

  • Waar te slapen
  • Waar te eten
  • Wat te zien en te doen

    Wat te zien

    Wat te doen

  • Evenementen
    Alle evenementen tonen