Een kampeervakantie in alle soorten en maten

camping monplaisir

De camping blijft een van de populairste accommodaties voor de Nederlandse vakantieganger, en in Poitou-Charentes vindt u vast een camping die bij u past.

Of u nu op zoek bent naar een kleine camping, voor een heerlijke ontspannende vakantie of een camping met allerlei voorzieningen en activiteiten, in de regio Poitou-Charentes is er volop keus. Om te beginnen vindt u hier het gebied met op de één na de meeste zonne-uren van Frankrijk!  En wie aan zon denkt, denkt al snel aan zee. Het departement Charente-Maritime staat bekend om de eilanden die voor de kust liggen, Ile d’Oleron en Ile de Ré zijn de grootste van de vier. Hier bevinden zich de meeste campings, een groot deel ervan ligt op een steenworp afstand van de kust of hebben zelfs direct toegang tot het strand.

Het departement Charente staat bekend om de wijngaarden. De meeste druiven die hier geoogst worden zijn voor de cognac. Een camping in deze streek is een perfect uitgangspunt voor een bezoekje aan een van de vele cognachuizen. Het glooiende landschap met afwisselend zonnebloemen, wijngaarden en bosgebied, ligt hier als een lappendeken gedrapeerd.

In de Vienne, het departement van de stad Poitiers ligt de heuvelachtige, ongerepte natuur bezaaid met erfgoed. Prachtige middeleeuwse dorpjes maken de omgeving tot een fabelachtig decor.

En in de Deux-Sèvres staat een vakantie garant voor onthaasten. Het typische Marais Poitevin is een must voor natuurliefhebbers.

In elk van deze vier departementen is er volop keus voor een relaxte vakante met z’n tweetjes, of een bruisende gezinsvakantie boordevol avontuur en sportieve activiteiten. Neem alvast een kijkje op de website van de FDHPA (Departementale Federatie van Campings Charente-Maritime).

Ook vindt u informatie op de website van de regio Poitou-Charentes.

Online Boeken

Organiseer je verblijf

  • Waar te slapen
  • Waar te eten
  • Wat te zien en te doen

    Wat te zien

    Wat te doen

  • Evenementen
    Alle evenementen tonen