Een Michelinster op vakantie

Dat Frankrijk het gastronomisch vakantieland bij uitstek is, is bekend.  En de kwaliteit van de keuken was voor de uitgevers van de Michelingids de aanleiding om een lijst met de beste restaurants op te stellen, bekroond met één, twee of drie sterren.

© ALPC / ®Saison_d_Or_&_Co-M.Anglada-www.lentracte.net

In de regio Poitou-Charentes vindt u een aantal van deze bekroonde restaurants:

In Breuillet, vlakbij de badplaats Royan aan de Atlantische kust vindt u het restaurant l’Aquarelle *, met chef-kok Xavier Taffard. Al sinds 2010 voeren zij één ster. Recentelijk van adres veranderd, maar nog steeds in Breuillet, kijken zij nu uit over de ongerepte natuur. Neem een kijkje op hun website: http://www.laquarelle.net/accueil.php

En we blijven nog even aan de Atlantische kust: in de historische havenstad La Rochelle bevindt zich het restaurant Coutanceau **, met de chef-kok Christopher Coutanceau aan het roer. Het restaurant  heeft sinds 1986 twee sterren. De zaal is geraffineerd en modern ingericht en heeft een prachtig uitzicht over de Atlantische oceaan. Alle informatie vindt u hier: http://www.coutanceaularochelle.com/

De toekenning van een eerste ster is een kroon op het werk van chef-kok Fabien Beaufour van het restaurant  Dyades *. Acht maanden na de opening van het restaurant is zijn talent niet onopgemerkt gebleven bij de inspecteurs van de Michelingids. Het restaurant bevindt zich in de voormalige stallen van het kasteel Domaine des Etangs in Massignac, tussen Angoulème en Limoges. Bezoek alvast de website: http://www.domainedesetangs.com/saveurs/restaurants/dyades

In Saint-Benoit vindt u Passions et Gourmandises *. Chef-kok Richard Toix heeft een liefde voor seizoensproducten en de wereldkeuken. Deze combinatie komt prachtig tot zijn recht in de gerechten die hij serveert. Het restaurant ligt iets ten zuiden van Poitiers, op een steenworp afstand van afslag 30 van de A10. http://www.passionsetgourmandises.com/

De moderne en creatieve keuken van La Ribaudière * in Bourg-Charente wordt al 23 jaar aangevoerd door  chef-kok Thierry Verrat.  Deze kok heeft niet alleen een passie voor lokale streekproducten, maar tevens voor de beste wijnen en natuurlijk de lokale cognac. http://www.laribaudiere.com/index.php

La Cédraie * is het restaurant van het prachtige kasteel Le Domaine Curzay uit de 18e eeuw, in Curzay-sur-Vonne, tussen Poitiers en Niort. De gerechten worden geïnspireerd door de omringende natuur. De keuken gebruikt seizoensproducten, grotendeels afkomstig uit de eigen moestuin.  Klik op de link voor de website: http://www.chateau-curzay.com/index.php/restaurants-salons/la-cedraie

Online Boeken

Organiseer je verblijf

  • Waar te slapen
  • Waar te eten
  • Wat te zien en te doen

    Wat te zien

    Wat te doen

  • Evenementen
    Alle evenementen tonen