Cognachuis Hennessy opent een volledig nieuw bezoekerscircuit

©Julia Hasse

Het bezoekerscircuit van het eeuwenoude cognachuis Hennessy, aan de oevers van de rivier Charente, is geheel vernieuwd: vanaf 23 mei 2016 kan de bezoeker zich onderdompelen in deze moderne, unieke creatie. U krijgt door middel van een scenografie over 360° uitleg over het tot stand komen van deze wereldberoemde drank.

Nadat het cognachuis Hennessy haar miljoenste bezoeker had ontvangen, werd er besloten om het bezoekerscircuit volledig te herzien. In de compleet nieuwe opzet komen alle aspecten rondom de cognac aan bod: de geschiedenis, de vakbekwaamheid, de internationale bekendheid, en de kunst van de proeverij.

Het circuit is ingedeeld in drie verschillende hoofdstukken: « L’esprit d’un conquérant », « Des métiers et des hommes », en « Hennessy à travers le monde »*. Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij.

©Julia Hasse

Er zijn vier verschillende soorten rondleidingen mogelijk, nadat u eerst met een boot de rivier Charente bent overgestoken: Hennessy Signature, Hennessy X.O Symbole en Hennessy Exception en een rondleiding à la carte waarbij de wijngaarden, de destilleerderij en een vatenmakerij bezocht kunnen worden. In de boetiek wordt, onder andere, de complete selectie cognac aangeboden.

Kijk alvast even op de website: http://www.hennessy.com/ 

*: «De spirit van een veroveraar», «Ambachten en de mens», en « Hennessy mondiaal»

Online Boeken

Organiseer je verblijf

  • Waar te slapen
  • Waar te eten
  • Wat te zien en te doen

    Wat te zien

    Wat te doen

  • Evenementen
    Alle evenementen tonen