Aquarium van La Rochelle: de nieuwe ‘galerij van het licht’

aquarium la rochelle

Licht in de duisternis… de allerlaatste attractie van het aquarium van La Rochelle laat u een kijkje nemen in de duistere wereld van de diepste zeewateren. In een volledig nieuw ingerichte zaal wordt voor de bezoeker een tipje van de donkere sluier van de onderwaterwereld – letterlijk en figuurlijk! – opgelicht.

In de ‘Galerij van het licht’, met maar liefst vijf nieuwe aquaria, wordt op een innovatieve manier en met een uitgekiende belichting de duistere wereld van de oceaan getoond, vanaf het oppervlak tot aan de diepste zeebodem. In een nieuwe zaal van 100 m² ziet u vanaf februari 2016 hoe het licht de kleuren van koraal, anemonen en vissen beïnvloedt. Langzaam maar zeker neemt de lichtintensiteit af en waant u zich diep onder water in deze mysterieuze wereld. 95 % van de zeebodem is nog nooit verkend, maar we weten dat op 2000 m diepte hele ecosystemen bestaan, waarvan slechts 5 % van de bewoners bij ons bekend zijn.

Elk jaar ontvangt het aquarium van La Rochelle zo’n 800 000 bezoekers. In totaal heeft het aquarium 83 verschillende aquaria – waarvan 9 van reusachtige afmetingen - met 3 miljoen liter zeewater. Alle wateren worden vertegenwoordigd, van onze vertrouwde Atlantische oceaan tot de warme tropische zeeën. Een prachtige bestemming voor een gezinsuitje.

Neem alvast een kijkje op de website: http://www.aquarium-larochelle.com/

Online Boeken

Organiseer je verblijf

  • Waar te slapen
  • Waar te eten
  • Wat te zien en te doen

    Wat te zien

    Wat te doen

  • Evenementen
    Alle evenementen tonen