Marais poitevin

Een groene oase van rust, een natuurlijk rustpunt in een jachtig bestaan. Dat is de belofte die het unieke gebied van de Marais Poitevin weet waar te maken.

Dit door de mens gedraineerde moerasgebied met zijn stratenplan van kanalen die het bladerdak weerspiegelen en doordrongen van een bijna mystieke sfeer, is het ideale kader voor een weldadige vakantie die rijmt op onthaasten en genieten.

Hier moet je wel tot rust komen. De schuiten die geruisloos door het water glijden, de vele fietspaden waar het ontspannen fietsen is en de slaperige, authentieke dorpjes bepalen het gezapige levensritme van de Marais Poitevin. De bijna 100.000 hectaren van het moerasgebied strekken zich uit van de poorten van Niort tot aan de Atlantische Oceaan, zowat 60km westwaarts, waar de slagader van het moeras, de Sèvre Niortaise, in de Baie de l’Aguillon vloeit.

Deze baai herinnert er aan dat de Marais Poitevin in een ver verleden een grote baai was. De Marais Poitevin bestaat uit drie gedeeltes: de marais déssechés, het drooggelegde moeras dat vooral voor landbouw gebruikt wordt en bij momenten doet denken aan het polderlandschap, het natte moeras (marais mouillé) waar de vele kanalen en de bijzondere natuur de bijnaam Het Groene Venetië (La Venise Verte) verklaren en tenslotte het kustgebied de Baie de l’Aguillon, een uitverkoren stek voor trek- en watervogels.

Laat u overweldigen door de emoties van het moeras.

More about Marais poitevin

Fotogalerij

Klik om te vergroten

Komende evenementen in Marais poitevin

Online Boeken

Organiseer je verblijf

  • Waar te slapen
  • Waar te eten
  • Wat te zien en te doen

    Wat te zien

    Wat te doen

  • Evenementen
    Alle evenementen tonen