Levenskunst in Poitou-Charentes

Levenskunst

Het is geen verrassing dat de Fransen als geen ander van het leven weten te genieten.

Die ‘art de vivre’ doordringt het dagelijkse leven van de Fransen en dat is in de Poitou-Charentes niet anders.

Als meest noordelijk deel van het zuidwesten, bekend als dé streek van de levensgenieters, doet deze rijke regio die reputatie alle eer aan.

Geen dag gaat voorbij zonder dat er minstens gepraat wordt over lekker eten. En de kwaliteit van de streekproducten is een bron van trots.

Streekgerechten, cognac, pineau des charentes, wijn, verfijnde zoetigheid, meloenen, oesters, het lijstje is eindeloos en maakt deel uit van het dagelijkse leven en conversaties.

Maar de levenskunst zit hem ook in het warme contact van alledag en de vele dorps- en andere feesten die mensen samenbrengen in een joviale sfeer.

Een vakantie in de Poitou-Charentes, of het nu met het gezin is, dan wel in met z’n tweetjes of met vrienden, betekent dan ook tijd maken.

Tijd om te genieten. Van het landschap, elkaar, een alleenstaand kerkje, een slaperig dorpje, een bruisend stadje, een glas cognac, een verse oester, een onverwachte ontmoeting … Je zal zien, tijdens je vakantie heb je het voorrecht om voor even mee te proeven van die levenskwaliteit.

Onze levenskunst aanbiedingen

 • Le 392 Bis **** - Échiré Duik de geschiedenis in met een vleugje design Op een steenworp van het kasteel Coudray-Salbart, bij het dorpje Echiré, w [...] Meer Vanaf 105
 • Hôtel Le Relais du Lyon d'Or *** - Angles-sur-l'Anglin In het hart van een tijdloos dorp Liefhebbers van typische, pittoreske dorpjes en het romaanse erfgoed opgel [...] Meer Vanaf 75
 • Hôtel Les Bois Flottais *** - Le Bois-plage-en-ré Romantiek van de puurste soort Zin om te cocoonen met z’n tweeën of met het gezin op het prachtige Ile de [...] Meer Vanaf 75
 • Cognac Camus - Cognac Maak je eigen cognac en word een beetje chef Zin om de geheimen van de echte gastronomie van de Charente te ontdekken? [...] Meer Vanaf 270

Levenskunst 360 foto's

Online Boeken

Organiseer je verblijf

 • Waar te slapen
 • Waar te eten
 • Wat te zien en te doen

  Wat te zien

  Wat te doen

 • Evenementen
  Alle evenementen tonen