La Rochelle

De hoofdstad van de Charente-Maritime geniet een bevoorrechte positie aan de Atlantische Oceaan met een zacht klimaat. Het is niet toevallig dat La Rochelle door de geschiedenis heen de inzet was van heel wat conflicten.

Maar het rebelse karakter van deze gastvrije en aangename stad maakte dat La Rochelle zijn eigen koers bleef varen. Het is vandaag de dag een dynamische, jonge stad die al sinds drie decennia inspanningen doet wat betreft duurzame ontwikkeling.

Van La Rochelle genieten tijdens en ontspannen of actieve vakantie of zelfs een citytrip … het kan allemaal en zelfs met een beperkte ecologische voetafdruk dankzij onder andere de gratis fietsen die de stad aanbiedt.

Met de stranden zo dichtbij, de vier havens waaronder de grootste jachthaven langs de Atlantische Kust en de gezellige Vieux Port, de vele restaurantjes met hun terrasjes, de gezellige winkelstraten en de monumenten in de stad, is het moeilijk om je te vervelen in deze bruisende stad vol karakter.

En als kers op de taart zijn er de vele evenementen zoals Francofolies, Le Grand Pavois (bootshow) en een bezoek aan het niet te missen Aquarium. Bovendien is een uitstapje naar Ile de Ré zo gemaakt via de brug.

Ontdek La Rochelle

360 graden foto's

Fotogalerij

Klik om te vergroten

Online Boeken

Organiseer je verblijf

  • Waar te slapen
  • Waar te eten
  • Wat te zien en te doen

    Wat te zien

    Wat te doen

  • Evenementen
    Alle evenementen tonen