La Rochelle Ile de ré

Met meer dan 2200 uren zon per jaar zijn La Rochelle en het eiland Ile de Re dé bestemming bij uitstek in Zuid-West Frankrijk voor een ontspannen vakantie die rijmt op zee, zon en strand. De belangrijke plaats die deze omgeving innam in de geschiedenis van Frankrijk zorgt er voor dat wie zijn vakantie aan zee dat beetje meer wil geven, ruimschoots aan zijn culturele trekken komt.

Zowel La Rochelle als Ile de Ré zijn ideale plekken om je met het hele gezin per fiets te verplaatsen. En daar waar La Rochelle ideaal is om in het gezellig bruisende leven van een tegelijk culturele en jonge stad te duiken en te genieten van de winkelstraten en de vele terrasjes, is Ile de Ré de plek bij uitstek om het rustig aan te doen en je te laten doordringen door de geschiedenis, de natuur, het licht en de kokette dorpjes van het eiland en anderzijds de nabijheid van de oceaan.

En waar Ile de Ré je gezellige haventjes biedt, heeft La Rochelle de Vieux Port die je zo in de sfeer van weleer dompelt en Les Minimes, dat met zijn 3500 plaatsen de grootste jachthaven is aan de Europese zijde van de Atlantische Oceaan. De oceaan vind je trouwens ook terug in de lokale gastronomie en op de vele, gezellige marktjes, waar je ook de heerlijke oesters kunt proeven.

More about La Rochelle Ile de ré

Fotogalerij

Klik om te vergroten

Komende evenementen in La Rochelle Ile de ré

Online Boeken

Organiseer je verblijf

  • Waar te slapen
  • Waar te eten
  • Wat te zien en te doen

    Wat te zien

    Wat te doen

  • Evenementen
    Alle evenementen tonen