Fietsvakantie frankrijk

Fietsvakantie

Voor een heerlijke fietsvakantie is de Poitou-Charentes een uitgelezen bestemming. Het milde klimaat en het landschap maken een trektocht op twee wielen een waar plezier.

En waar het achterland al wat pittiger heuvels in petto heeft, daar biedt de kust langs de Atlantische Oceaan en de ‘eilanden van het licht’ Ile de Ré en Ile d’Oléron maar ook het kleinere Ile d’Aix een vlakker landschap met honderden kilometers fietspaden waar je nauwelijks een auto tegenkomt.

Ook in het groene paradijs van de Marais Poitevin is de fiets het meest geschikte vervoermiddel. Wie iets meer reliëf lust, die kan richting de cognacstreek, waar je ook het kloppende hart van het cognacterroir ontdekt, of de vallei van de Gartempe.

Ook voor wie er graag met de mountainbike op uittrekt, zijn er enkele uitdagende tochten te vinden. Fietsen kun je dikwijls ter plaatse huren en een aantal tour operators biedt volledig uitgestippelde fietsvakanties aan.

Een fietsvakantie is in de Poitou-Charentes dus niet alleen meer dan de moeite waard, maar ook een gezonde, filevrije en uitlaatgassen vrije reis.

Als toemaatje biedt de fiets je ook echt contact met de plaatselijke bevolking en krijg je het authentieke karakter van de dorpen en de natuur in de Poitou-Charentes te zien.

Onze Nederlandse partners bieden deze fietsroutes

Fietsverhuur

Ontdek ook

Fietsvakantie foto's

Klik om te vergroten

Online Boeken

Organiseer je verblijf

  • Waar te slapen
  • Waar te eten
  • Wat te zien en te doen

    Wat te zien

    Wat te doen

  • Evenementen
    Alle evenementen tonen