Saintes

Meer dan 2000 jaar, zou oud is de stad Saintes. In de Oudheid stond ze bekend als het eindpunt van de Via Agrippa die naar Lyon leidde.

De stad bezit het label Ville d’Art et Histoire en dat is met reden. Nu is de stad niet alleen bekend om haar prachtig bouwkundig erfgoed met de Gallo-Romeinse site met amfitheater, de Romeinse boog en de romaanse kerken en abdijen (waaronder de vermaarde Abbaye aux Dames) en haar musea, het is ook het decor van een beroemd festival voor oude muziek.

Maar Saintes is ook een levendige stad, gelegen langs de oevers van de Charente, waar het heerlijk toeven is.

Een aangenaam kader voor een glaasje of een hapje. Ook hier kun je trouwens een tocht per boot aanvatten richting Rochefort of  aan boord gaan van een gabarre, een typische boot waarmee destijds handel gedreven werd langs de kades.

De omgeving rond Saintes, Saintonge kun je ontdekken via de weg naar Santiago de Compostella, die uit Saint-Jean d’Angely Saintes binnenkomt en de stad weer verlaat richting het mooie Pons.

Zo’n 15 km buiten de stad vind je het kasteel van La Roche Courbon.

Aan de andere kant van de stad ligt de Paléosite, een interactieve ontdekking van het prehistorische leven, dat groot en klein zal weten boeien.

Ontdek Saintes

Fotogalerij

Klik om te vergroten

Online Boeken

Organiseer je verblijf

  • Waar te slapen
  • Waar te eten
  • Wat te zien en te doen

    Wat te zien

    Wat te doen

  • Evenementen
    Alle evenementen tonen