Cognacstreek

Het glooiende landschap van de cognacstreek met zijn wijngaarden, idyllische dorpjes met romaanse kerkjes en het bijzondere licht is een omgeving die elke Frankrijkliefhebber doet verwateren.

Het is niet toevallig dat in deze zachte kalkheuvels de geestrijke drank ontstond die wereldwijd een symbool is voor levensgenieters. Traditie, levenskwaliteit en gemoedelijkheid zijn dan ook de geest van dit gebied. De Romeinen wisten het milde, oceanisch klimaat met zijn vele zonuren en zachte winters al te waarderen.

De Cognacstreek heeft dan ook een rijk cultureel en bouwkundig erfgoed dat getuigt van een rijke geschiedenis waarin de rivier de Charente, die gezapig door het lieflijke landschap slingert, de bewoners van de streek heel wat welvaart bezorgde. In de cognacstreek is het stadje Cognac uiteraard de uitvalsbasis bij uitstek voor een echte Frankrijkreis.

De grote cognachuizen langs de kade van de Charente in het stadje Cognac, waar de oude straten van de rijke geschiedenis van de stad getuigen, maar ook de omliggende romaanse dorpjes, wijngaarden en de traag vloeiende Charente, geven je dat echte Frankrijkgevoel.

Op vakantie gaan in de Cognacstreek betekent dan ook een heerlijk ontspannen vakantie zonder massatoerisme maar met alle ingrediënten voor een gevarieerde en deugddoende belevenis: van culturele evenementen, boeiende monumenten, een aangenaam klimaat en een betoverend landschap bezaaid met romantische dorpjes.

More about Cognacstreek

Fotogalerij

Klik om te vergroten

Komende evenementen in Cognacstreek

Online Boeken

Organiseer je verblijf

  • Waar te slapen
  • Waar te eten
  • Wat te zien en te doen

    Wat te zien

    Wat te doen

  • Evenementen
    Alle evenementen tonen